Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.05. 06:33

A drogdíler helyett a rendőr csöngetett be ...

<p>Miskolci drogfogyasztók nyomán elindulva térképezett fel egy dílerhálózatot a rendőrség - öt kilogramm kábítószert foglaltak le a kommandós akció során...&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Sajtótájékoztató 2008.02.04." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sajt_t_j_koztat__2008_02_04_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Sajtótájékoztató 2008.02.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/drogfogas-sajtaj.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/elozetesben-a-drogkereskedok.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Három díler, köztük a felső kapcsolatot jelentő férfit tartóztatott le a bíróság hétfőn délután kábítószer bűncselekmény gyanúja miatt. A megyei rendőr-főkapitányság életében rekord fogásnak bizonyuló esetről Bárdos Zsolt alezredes, a B.-A:-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztály vezetője számolt be részletesen. Mint megtudtuk, miskolci drogfogyasztó nyomán indult el a hálózat feltérképezése. A szálak Füzesabonyba és a fővárosba vezettek. Pesten szerezte be a kábítószert a két vidéki díler. Hosszabb felderítő é s elemző munka után, a kedvező pillanatot kivárva csaptak el az elkövetőkre. A drogpiacon mintegy százmillió forint forgalmat eredményező speed, marihuána és kokain üzletben résztvevők közül a pesti férfi nem tett vallomást. Nem lett volna egyszerű megmagyarázni, hogy miként került tudta nélkül a nyolcadik emeleti panel lakásba az anyag.

Buliban várták a drogot

Az autópályán út közben lekapcsolt miskolci díler az adatok szerint egy buliba vitte volna a friss anyagot. A nyolc fős társaság igencsak meglepődött, amikor az éjszakai órán a díler helyett a rendőrök csöngettek be az ajtón. A bent lévők között hét személy szervezetében mutatott ki kábítószert a gyorsteszt. A tetten ért fogyasztók szabadlábon védekezhetek, a három dílert azonban egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn délután a nyomozó bíró a Miskolci Bíróságon – tájékoztatott dr. Szabó József szóvivő. A gyanúsítottak bűncselekmény megállapítása esetén hosszú börtönéveket kaphatnak büntetésként. Előbb azonban a szakértői vizsgálatokat kell elvégezni a drogelemzőknek. Pontosan fel kell tárni és bizonyítani szükséges, hogy ki-, mit-, és mióta tett a drogügylettel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!