Bihar hírei

2014.03.31. 12:42

Neves fotóművész a Padlás galériában

Neves vendéget köszönthetett galériájában az érmihályfalvi Érmellék 2009 Fotóklub szombaton délután: dr.Pantea Teodor Radu fotóművészt, aki Sic transit... című tárlatát mutatta be.

Neves vendéget köszönthetett galériájában az érmihályfalvi Érmellék 2009 Fotóklub szombaton délután: dr.Pantea Teodor Radu fotóművészt, aki Sic transit... című tárlatát mutatta be.

Első vendégét fogadhatta kiállításon az érmihályfalvi Érmellék 2009 Fotóklub, mióta az önkormányzattól használatba kapta a Padlás galériát, és nem is akármilyen vendég volt a meghívott: dr.Pantea Teodor Radu fotóművész, akinek, ha felsorolnánk összes címeit és díjait, már meg is telne a rendelkezésre álló hely. Bíró Károly, a fotóklub elnöke, mintegy ötven érdeklődőt köszönthetett, röviden ismertetve a klub történetét - elsősorban a vendég számára, hiszen a publikum nagy része "visszajáró" tárlatlátogató, így ismeri azt -, majd a meghívottról szólt, egyebek mellett kiemelve, hogy az első az országban, aki fotózás témakörében doktorált. A vendég örömét fejezte ki a meghívásért, hiszen annak ellenére, hogy a világ több tucat országában volt már kiállítása, örömmel érkezett Érmihályfalvára, amiben a klub elnökével fenntartott személyes kapcsolata is fontos szerepet játszott.

Egy hónapig látható

Gratulált ahhoz, hogy a kisváros klubjának saját galériája lehet, ezt nagyobb városok fotóklubjai is ritkán mondhatják el magukról. A kiállítás több mint félszáz fekete-fehér és színes fotóján régi gőzmozdonyok, vasúti kocsik láthatóak, melyeket több országban fotózott, és megragadta az, hogy milyen mostohán bánnak ezekkel a "technikai emlékekkel". Eredetileg más tematikájú tárlattal készült, de a házigazda klubvezető, aki maga is mozdonyvezető volt (lásd. BN január 10.) kérésére a vasúti téma mellett döntött. A kiállítót üdvözölte Nyakó József polgármester is, majd Zima Zorel görög katolikus lelkész vezetésével a gyülekezethez tartozó gyerekek mondtak el néhány verset. A tárlatnyitó után dr.Pantea Teodor Radu a házigazda fotóklub tagjaival találkozott, elemezve alkotásaikat, tanácsokat adva. A kiállítás egy hónapig látogatható a Padlás galériában ingyenesen, és a 0745-920283-as telefonszámon történő időpont-egyeztetés után.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!