Oltáskampány

2021.04.08. 18:47

Valeriu Gheorghiţă: Romániában az oltás ingyenes és nem kötelező

Romániában a koronavírus elleni oltás ingyenes, nem kötelező és az európai gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagokkal történik – szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

A sajtó képviselői azt kérdezték tőle, hogy mi a véleménye az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) azon bejelentéséről, miszerint egy demokratikus társadalomban kötelezővé lehet tenni az oltásokat.

„Ez soha nem is került szóba Romániában. Ismétlem, Romániában az oltás ingyenes, nem kötelező és az európai gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagokkal történik” – nyomatékosította.

Kötelezővé lehet tenni az oltásokat egy demokratikus társadalomban, áll az EJEB csütörtöki ítéletében, amelyet az AFP idézett. A döntést cseh családok megkeresésére hozták meg, akik nehezményezték, hogy gyerekeiket nem írathatták be óvodába, mivel azok nem voltak beoltva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában