Vád

2021.10.04. 15:04

Simion: A PNL megpróbálta megvesztegetni az AUR képviselőit

George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke azt állította hétfőn: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) törvényhozói megkísérelték megvesztegetni pártja törvényhozóit, hogy ne vegyenek részt a bizalmatlansági indítványról szóló keddi parlamenti szavazáson.

A politikus azt mondta, hang- és videofelvételekkel tudja bizonyítani, hogy a PNL törvényhozói a dekoncentrált intézményeknél ígértek közhivatali tisztségeket az AUR-os képviselők és szenátorok családtagjainak, ha azok nem vesznek részt a bizalmatlansági indítványról döntő szavazáson. „Az AUR törvényhozói valamennyien ott lesznek az indítvány megszavazásakor. Nem vagyunk megvásárolhatók, nem vagyunk árulók” – jelentette ki.

A párt vezetője azt is közölte: az országos korrupcióellenes ügyészségen (DNA) tesznek panaszt a vesztegetést megkísérelő liberális párti politikusok ellen, a bizonyítékokat pedig nyilvánosságra fogják hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában