Első ház

2020.01.21. 13:32

PSD: Az Első ház program megszüntetése nagyobb költségeket ró a fiatal családokra

 Nagyobb költségeket fog jelenteni az Első ház program megszüntetése annak a 30.000 fiatalnak, akik évente támogatásban részesültek a programon keresztül, állítja a Szociáldemokrata Párt (PSD), rámutatva, hogy Florin Cîţu liberális párti pénzügyminiszter ezzel több mint 100.000 lejt „vesz ki a fiatal családok zsebéből”.

'Miután 'elintézte' a fizetéseket, nyugdíjakat és a gyermeknevelési pótlékot, Cîţu miniszter most ki akar venni minden fiatal család zsebéből több mint 100.000 lejt, egyetlen gesztussal! Az Első ház program megszüntetése nagyobb költségeket fog jelenteni annak a 30.000 fiatalnak, akik évente ehhez a támogatáshoz folyamodtak. A hitelköltségek nőni fognak, és egy 60.000 eurós, közepes nagyságú hitel esetében a fiatal, vagy a fiatal család több mint 100.000 lejjel lesz kénytelen többet fizetni 30 év alatt. Ez a PNL-kormány politikája a fiatalok kivándorlásának megelőzésére, Cîţu úr?' – írja a PSD keddi Facebook-bejegyzésében.

Florin Cîţu pénzügyminiszter azt nyilatkozta hétfőn, hogy 'nem tudja', szükség van-e még az Első ház programra, ugyanis amikor a programot bevezették, gazdasági válság volt, ami azóta elmúlt, de hamarosan dönteni fognak ebben a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában