Törvénytervezet

2020.07.16. 18:07

Frissítve/Orban: Bízom benne, hogy a szenátus a mai nap elfogadja kartanténtörvényt

Ludovic Orban kormányfő kifejtette a szenátus jogi bizottságának, hogy rendkívül fontos lenne, hogy a karanténtörvény tervezetét még a csütörtöki nap folyamán elfogadja a felsőház, hogy minden eszköz rendelkezésre álljon a pandémia felszámolására vívott küzdelemben.

Frissítés:

Egyhangúlag szavazta meg a szenátus jogi bizottsága csütörtök este a karanténtörvény tervezetének véleményezését, amelyet a plénum elé küldenek.

A jogi bizottság ülését vezető Iuliana Scântei alelnök kijelentette, hogy a véleményezést elküldik a plénumba, amely „a legrövidebb időn belül összeül”.

„Fontosnak tartottam személyesen jelen lenni a törvénytervezet szakbizottsági vitáján. Elmondtam a jogi bizottság tagjainak, hogy rendkívül fontos elfogadni ezt a törvényt. Remélem, hogy a rendkívül hosszúra nyúlt vitákon sikerült végére járni az összes vitatott kérdésnek, és bízom abban, hogy a mai (csütörtök – szerk. megj.) nap folyamán a szenátus plénuma elfogadja a törvényt” – nyilatkozta a kormányfő a szenátusban.

Orban kifejtette, elégedett a törvénytervezet jelenlegi alakjával, még ha vannak is benne olyan álláspontok, amelyek nem egyeznek az eredeti szöveggel.

„A jelenlegi szöveg lehetővé teszi, hogy hatékonyan lépjünk fel a vírus terjedése ellen és megvédjük az állampolgárok egészségét. Bízom abban, hogy a mai nap folyamán elfogadják a törvényt, és így, a többi európai kormányhoz hasonlóan, meglesznek nekünk is az eszközeink, hogy a legjobb döntéseket hozzuk meg a járvány felszámolása érdekében” – mutatott rá a kormányfő.

A szenátus csütörtök délre beütemezett plenáris ülését felfüggesztették addig, ameddig a jogi bizottság el nem készíti a karanténtörvény kapcsán a véleményezést.

Borítóképünkön: Ludovic Orban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában