RMDSZ-kongresszus

2021.09.17. 14:42

Florin Cîţu: jelenleg nagyobb szükségünk van a stabilitásra, mint eddig bármikor

Romániának jelenleg nagyobb szüksége van a stabilitásra, mint eddig bármikor – jelentette ki pénteken Florin Cîţu kormányfő az RMDSZ kongresszusa keretében mondott beszédében.

'Négy évig fogjuk kormányozni az országot. (...) Elfogadtuk ezt a kihívást. (...) A stabilitás nagyon fontos, amikor valamit fel akarsz építeni, és ez fokozottan igaz a kormányzásra. Mert bármi történjen is, bárhogy is alakuljanak a tárgyalások, bármit is akar egyik vagy másik fél, lényeges tudni, hogy a nap végén a beszélgetőpartnerünk nem fenyeget, nem zsarol meg, nem veszi a játékát, hogy hazamenjen. Az RMDSZ pedig az a partner, akire számítani lehet' – fejtette ki Florin Cîţu.

A miniszterelnök szerint a kormánynak be kell bizonyítania, hogy megvan a világos elképzelése arról, hogyan lehet Romániát a jelenlegi járvány- és válsághelyzetben újjáépíteni, hogyan lehet a munkahelyeket megtartani, illetve újakat létrehozni, a gazdaságot és a helyi közösségeket fejleszteni.

'Láttuk, kik azok, akiket érdekel a helyi közösségek fejlesztése, akik azon munkálkodnak, hogy az embereknek legyen csatornahálózatuk és aszfaltozott útjuk. Így kell harcolni azok érdekében, akik megválasztottak minket, így visszük be őket a 21. századba, nem pedig akadályokat gördítünk az útjukba. 30 év után minden romániai megérdemli, hogy a 21. században éljen. A politikának csakis a polgárok szolgálatában kellene állnia, talán emlékeztetnünk kell ere magunkat' – fűzte hozzá Cîţu.

A kormányfő megemlítette ugyanakkor, hogy célkitűzései nem változtak az elmúlt 8 és fél hónap során, és a kormányprogramot követni kell, a reformokat meg kell valósítani.

'Romániának jelenleg nagyobb szüksége van a stabilitásra, mint eddig bármikor. A pandémia kellős közepén vagyunk, az új esetek száma napról napra nő, mint ahogy nőnek az energiaárak is. A lakosság megoldásokat vár tőlünk ezekre a problémákra, és mi eleget teszünk ennek' – szögezte le.

A román állampolgárok hatékonyságot, szakértelmet és az ország jó irányítását várják el a politikusoktól, és ő emiatt nagyra értékeli az RMDSZ által tanúsított felelősségtudatot, mondta a miniszterelnök.

'Az RMDSZ megértette, hogy együttműködéssel és párbeszéddel lehet fontos lépéseket tenni a politikai rendszer stabilizálása és a demokratikus elvek és értékek előremozdítása felé' – tette hozzá Cîţu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában