Szórakozás

2021.05.14. 08:26

Florin Cîţu: A bárok, kávézók, klubok és diszkók június elsejéig zárva maradnak

A bárok, kávézók, klubok és diszkók június elsejéig zárva maradnak – közölte Florin Cîţu miniszterelnök csütörtök este a Digi 24 műsorában. Hozzátette, egy javaslat szerint ettől az időponttól kezdve 50%-os kapacitással nyitnának ki, de csak beoltott emberek számára.

Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Azt is leszögezte, hogy a magánrendezvények még nem engedélyezettek. Cîţu elmondta, a sportrendezvények május 15-től a nézők számára is nyitva állnak, 25%-os befogadóképességgel, 'lehetőleg' oltott emberek számára.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy június elsejétől esküvőket, keresztelőket is lehet tartani, legfeljebb 70 fővel kint és 50 százalékos kapacitással bent. Ha a szervező garantálni tudja, hogy minden résztvevő be van oltva, akkor a létszámkorlátozás megszűnik.

Az ellenőrzést valószínűleg az oltási bizonyítványok alapján fogják elvégezni – tette hozzá a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában