Hivatalosan bejelentette

2020.07.13. 09:43

Eugen Teodorovici megpályázza a PSD elnöki tisztségét

Eugen Teodorovici vasárnap este hivatalosan bejelentette, hogy megpályázza a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségét.

Döntését azzal indokolta, hogy aggódik 'a párt és főleg az ország jövőjét illetően'. Úgy véli: Románia 'kilenc hónapja egy helyben topog', és ennek oka nem csak a koronavírus-járványban, hanem az 'inkompetens politikusok' tevékenységében keresendő. A volt pénzügyminiszter szerint a kialakult helyzetért hibás a PSD ügyvivő elnöksége is, amely tétlenül nézte, hogy a jelenlegi kormány 'űzi az eszét'., és 'farkát csóválta', miközben az államfő 'földbe tiporta' a legnagyobb romániai pártot.

Azt mondta: ha a PSD elnöke lesz, 'fiatal és tanult' embereket léptet elő, akik 'nem feltétlen a PSD választási plakátjainak kiragasztásával kezdték politikai karrierjüket', nem a 'titkosszolgálati akadémián doktoráltak', viszont 'időben leérettségiztek' és komoly állami egyetemeken szereztek diplomát.

Hozzátette: a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) demokratikus eszközökkel kell félreállítani, és Románia következő miniszterelnöke a PSD megválasztott elnöke kell hogy legyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában