Hallgassa élőben!

Dan Barna az oltásellenes orvosok kapcsán: Megkérdőjelezhető, hogy a CNAS-val való szerződés mindenkinek kijár

Bírálta pénteken Dan Barna miniszterelnök-helyettes az oltásellenes orvosokat. Az USR-PLUS társelnöke szerint ilyen esetekben indokolt lenne megkérdőjelezni azt az elvet, miszerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (CNAS) való szerződés mindenkinek „kijár”.

Agerpres

Barna rámutatott, „szomorúan és keserűséggel” vette tudomásul, hogy vannak orvosok, akik az oltás ellen kampányolnak, „nevetséges álhíreket” terjesztve.

„Meglátásom szerint amennyiben az állam által támogatott és finanszírozott orvosok az állam politikájával szembemenő elveket népszerűsítenek, megkérdőjelezhető, hogy a CNAS-val való szerződés mindenkinek kijár. Elfogadhatatlannak tartom, hogy egyes családorvosok félretájékoztatják az embereket, azt mondják nekik, hogy a vakcina káros hatással van az egészségükre, megbetegíti őket” – fogalmazott.

Hozzátette, azt nem vitatja, hogy mindenkinek jogában áll eldönteni, felveszi-e az oltást vagy sem, az orvosoknak azonban olyan magatartást és hozzáállást kell tanúsítaniuk, amely az „egyértelmű közegészségügyi irányvonalat” erősíti.

„Ne bújjunk az ujjunk mögé, az oltás jelenti az egyetlen valós megoldást a járvány legyőzésére” – nyomatékosította Dan Barna.C-csoport: Hollandia–Ukrajna – ÉLŐ!
A labdarúgó Európa-bajnokság 21 órakor kezdődő mérkőzésén Hollandia játszik Ukrajnával. Kövesse a mérkőzést élő közvetítésünk segítségével!
Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról az angol-horvát meccs közben
Az angol szurkoló súlyos állapotban van.
Bugyi nélkül állt az ablakban a brutál mellű botrányhősnő
Amanda Nicole-nak sikerült ismét magára irányítania a figyelmet.
A világelső Novak Djokovic nyerte a Roland Garrost
Ez a szerb teniszező 19. Grand Slam-trófeája.
Egyelőre nem tudni, Eriksen miért esett össze
„Úgy érzem, menten kimegyek innen, és edzésbe állok” – mondta a futballista a társaknak.