Megbeszélés

2021.06.09. 11:49

Cîţu: A román-izraeli kétoldalú kapcsolat különleges jellegét emeltem ki az izraeli államfővel való megbeszélésen

A román-izraeli kétoldalú kapcsolat különleges jellegét, valamint a védelem, a gazdaság és a turizmus területén megvalósuló jó együttműködést emelte ki Florin Cîţu kormányfő a Reuven Rivlin izraeli államfővel való kedd esti megbeszélésén.

'A megbeszélések során kiemeltem a román-izraeli kétoldalú kapcsolatok különleges jellegét, valamint az együttműködés nagyon jó szintjét a közös érdekű ágazati területeken, mint például a védelem, a gazdaság és a turizmus. Ugyanakkor hangsúlyoztam, hogy az általam vezetett kormány reformokat akar' – írta kedd esti Facebook-bejegyzésében a kormányfő.

Cîţu szerint az izraeli elnök értékelte 'Romániának az antiszemitizmus felszámolásában vállat szerepét', és megköszönte a bukaresti hatóságoknak az ezen a téren tett erőfeszítéseket.

A kormányfő hozzátette: a megbeszélésen egyetértettek azzal, hogy még a pandémia lejárta előtt közös, román-izraeli kormányülést szerveznek, hogy 'még szorosabbra kössék a két állam közötti kapcsolatot'.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában