kormányalakítás

2021.10.21. 11:26

Cîţu: A Nemzeti Liberális Párt miniszterelnök-jelöltje Nicolae Ciucă

A Nemzeti Liberális Párt küldöttsége Nicolae Ciucă jelenlegi védelmi minisztert javasolta a kormányfői tisztségre – közölte az államfővel folytatott tárgyalásokat követően Florin Cîţu pártelnök.

Cîţu azt mondta, pártja politikai érettségről és felelősségről tett tanúbizonyságot ezzel a döntéssel, mert az a célja, hogy kivezesse az országot a válságból.

Azt is elmondta, pártja az RMDSZ-szel közösen szándékozik kisebbségi kormányt alakítani.

'Számítunk a törvényhozók felelősségteljes magatartására, hogy mielőbb legyen kormánya az országnak'- tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy ki indítványozta Nicolae Ciucă jelölését, Cîţu azt felelte: az ötlet tőle származik, ő javasolta ezt a PNL országos politikai bizottságának tanácskozásán.

Beszámolója szerint a testületben olyan kormány megalakításán tanakodtak, amely nagy valószínűséggel megkapja a parlament támogatottságát, így esett választásuk a védelmi miniszterre. „Úgy gondoljuk, ez a megoldás a politikai válság feloldására, ezt a válságot nem a PNL robbantotta ki, de a PNL oldja meg” – fogalmazott a pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában