Választás

2024.04.18. 16:56

Véglegesítette önkormányzati jelöltlistáit az RMDSZ

Forrás: RMDSZ

Agerpres

Véglegesítette önkormányzati jelöltlistáit az RMDSZ a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) csütörtöki ülésén - tájékoztatott a szövetség. A közlemény szerint az elmúlt egy hónapban több mint 5250 személy méretkezett meg az RMDSZ által szervezett előválasztásokon.
Kelemen Hunor azt nyilatkozta, megyeitanácselnök-jelöltje tizenkét megyében - Hargita, Kovászna, Maros, Szatmár, Bihar, Szilágy, Kolozs, Arad, Máramaros, Hunyad, Brassó és Bákó - lesz az RMDSZ-nek. „17 megyében állítunk megyei tanácsosi listát: minden egyes erdélyi megyében, plusz két olyan megyében, amely Erdélyen kívül van: Gorj és Bákó. Jelenleg 93 megyei tanácsosunk van tíz megyében” - sorolta az adatokat Kelemen Hunor.
A szövetségi elnök arról is beszámolt, hogy 280 polgármesterjelöltet indít a szervezet a júniusi helyhatósági választásokon, és 525 helyi közigazgatási egységben állít helyi tanácsosi listát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában