Rendőrség

2024.03.12. 19:01

Szabadlábra helyezték a Tate testvéreket

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

A bukaresti ítélőtábla kedden elrendelte Andrew és Tristan Tate szabadlábra helyezését, és elhalasztotta kiadatásukat Nagy-Britanniának a romániai büntetőperük jogerős lezárásáig.
A bírák egy elfogatóparancsot is kiadtak a Tate testvérek ellen, de ez szintén csak a romániai büntetőperük lezárása után lép hatályba. Az ítélet megfellebbezhető.

A bukaresti ítélőtáblán tartott keddi tárgyaláson a Tate testvérek elmondták, hogy ellenzik a kiadatásukat, mert Románia az otthonuk, és szeretnék helyreállítani a jó hírnevüket.
A Romániában hatósági felügyelet alatt álló két férfit kedd hajnalban vették őrizetbe, mert egy korábbi, szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos ügyben európai elfogatóparancsot adtak ki ellenük a brit hatóságok.
A Sky News szerint a feltételezett szexuális bűncselekményeket a 2012-2015 közötti időszakban követték el a Tate testvérek. A vádirat szerint a két férfi fiatal egy Bukaresthez közeli villában elcsábított fiatal lányokat tartottak fogva, szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, ebből pedig jelentős bevételük származott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában