Erőszak

2024.04.30. 15:33

Kardos támadás Londonban: életét vesztette egy gyermek (videó)

Az incidensben öten sérültek meg, az elhunyt 13 éves fiún kívül súlyos sérülésekkel kezelnek két rendőrt is, akiket meg kellett műteni.

MW

Karddal emberekre támadó férfit vettek őrizetbe kedden Londonban

Forrás: AFP

Fotó: Adrian Dennis

Karddal emberekre támadó férfit vettek őrizetbe kedden London egyik külvárosában. Az incidensben öten sérültek meg. A Scotland Yard tájékoztatása szerint nem terrorcselekmény történt és nem fenyegeti további veszély a helyi lakosságot.

A rendőrséghez érkezett bejelentések szerint a 36 éves gyanúsított a brit főváros északkeleti határában, a belvárostól 20 kilométerre fekvő Hainault negyedben járművel hajtott egy épületnek, majd több embert megszúrt.

A Scotland Yard beszámolója szerint az illető, aki egy karddal volt felfegyverkezve, ezután másokat is megtámadott, köztük két rendőrt. A londoni mentőszolgálat kedd délelőtt közölte, hogy a helyszínre kivonult egységei öt sérültet láttak el, és mindegyiküket kórházba szállították.

Stuart Bell főfelügyelő, a Scotland Yard területileg illetékes parancsnoka kedd délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy egy 13 éves fiú a kórházba szállítása után életét vesztette, a két rendőr súlyos sebek miatt műtéti beavatkozásra szorult.

A londoni rendőrség főparancsnok-helyettese, Ade Adelekan nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a sérültek állapotáról egyelőre a Scotland Yard is további tájékoztatást vár.

Adelekan kiemelte azt is, hogy a gyanúsított őrizetben van, és a rendőrség nem tart attól, hogy a helyi közösséget további veszélyek fenyegetnék.

Bell elmondta: a 36 éves gyanúsítottat az első bejelentés után 22 perccel, elektromos sokkoló alkalmazásával elfogták, és a Scotland Yard nem keres további gyanúsítottat az ügyben, valamint nem kezeli terrorcselekményként az incidenst.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában