,,Jóslat"

2024.03.29. 07:57

Ciucă: A háború kirobbanása előtt egy hónappal megjósoltam az Ukrajna elleni orosz inváziót

Agerpres

Nicolae Ciucă szenátusi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetője csütörtök este kijelentette, hogy a háború kirobbanása előtt egy hónappal megjósolta az Ukrajna elleni orosz inváziót.
A România TV-nek nyilatkozó politikust a jelenlegi koalíció létrejöttének előzményeiről kérdezték.
Ciucă elmondta, hogy belföldi és a nemzetközi körülmények egyaránt indokolták a PNL és addigi legfontosabb politikai riválisa, a Szociáldemokrata Párt közös kormányzását. Jómaga például előre látta, hogy mi fog történni Ukrajnában, pedig akkoriban nem sokan gondolták úgy, hogy háború lesz.
A PNL vezetője felidézte, hogy miniszterelnökként rendszeresen találkozott fontos európai döntéshozókkal, más uniós országok kormányfőivel, akik úgy vélekedtek, hogy Oroszország csak fenyegetőzik, és nem készül megtámadni Ukrajnát. 'Tisztán emlékszem, hogy egyiküknek azt mondtam: egy hónap múlva kezdődik a háború' - mondta Ciucă.
A szenátus elnöke szerint a koalíció megalakítására azért is volt szükség, hogy megteremtsék az egészségügyi és gazdasági válság leküzdéséhez szükséges politikai stabilitást. Elmondta, hogy az erőviszonyokat figyelembe véve a PNL és a PSD koalíciója volt az egyetlen út a parlamenti többség biztosítására, ami lehetővé tette a döntések meghozatalát. 'Az volt a fontos, hogy a parlament támogassa a kormány döntéseit' - magyarázta Ciucă.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában