Egészségügy

2024.03.28. 13:26

A legmodernebb telemedicinális eszközökkel szerelik fel az ország 131 sürgősségi betegellátó osztályát

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

A legmodernebb telemedicinális eszközökkel szerelik fel az ország 131 sürgősségi betegellátó osztályát - jelentette be csütörtökön az egészségügyi miniszter.
Alexandru Rafila Facebook-bejegyzése szerint a szaktárca lezárta a sürgősségi betegellátást segítő telemedicinális eszközök beszerzésére kiírt nemzetközi versenytárgyalást, és csütörtökön aláírták az üzembe helyezési szerződést. Ennek értelmében 131 sürgősségi betegellátó egységet és kórházi osztályt látnak el informatikai berendezésekkel, audio-video adatátviteli rendszerekkel, valamint speciális orvosi eszközökkel és berendezésekkel, amelyek lehetővé teszik majd a valós idejű kommunikációt a bukaresti, a marosvásárhelyi, a temesvári és a iaşi-i regionális telemedicina-központokkal.
A telemedicina-rendszer legfőbb szerepe a szakorvosi távkonzultáció megkönnyítése, a diagnózis gyors felállítása, a beteg kezelésével vagy az esetleges kórházi áthelyezésével kapcsolatos döntések mielőbbi meghozatala - magyarázta a miniszter.
A több mint 6,5 millió lej értékű beruházást a Világbank projektje keretében valósítja meg az egészségügyi minisztérium - közölte Rafila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában