Pirotechnika

2023.12.23. 08:46

Petíciót indított az USR a petárdák betiltására

Petíciót indított a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a petárdák betiltására.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Kezdeményezésével az ellenzéki alakulat követeli a parlamenttől, hogy mielőbb fogadja el Radu Molnar képviselőnek a petárdák betiltására vonatkozó törvénytervezetét, amelynek napirendre vételét az USR szerint már több mint egy éve akadályoztatja a Szociáldemokrata Párt és a Nemzeti Liberális Párt alkotta többség.
A törvényjavaslat megtiltaná a magánszemélyek számára a petárdák birtoklását, és szigorú intézkedéseket vezetne be a pirotechnikai eszközökkel való illegális kereskedelem visszaszorítására. „Ezáltal a rendőrségnek meglennének az eszközei, hogy felléphessen mind a petárdákat és tűzijátékokat importáló vállalkozókkal, mind az utcai árusokkal szemben” - magyarázták.
Az USR szerint egy nap alatt több mint 1200 személy írta alá a petíciót. „A téli ünnepeknek örömet kell hozniuk, nem a petárdák miatt megsérült gyermekeket, rémült állatokat és tűzeseteket” - fogalmaztak a kezdeményezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában