Felmérés

2023.12.14. 12:43

A romániaiak több mint 40 százaléka a tavalyi összegnél kevesebbet tervez elkölteni a téli ünnepek alatt

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

A romániaiak több mint 40 százaléka a tavalyi összegnél kevesebbet tervez elkölteni a téli ünnepek alatt - derül ki a CEC Bank és a FinZoom.ro csütörtökön közzétett közös felméréséből.
Az adatok szerint a romániaiak több mint 40 százaléka a múlt évhez képest 10-30 százalékkal készül csökkenteni a karácsonyi és szilveszteri kiadásait. Mintegy 27 százalékuk ugyanannyit költene az ünnepek alatt, mint tavaly, 23 százalékuk pedig növelni fogja az ünnepekre szánt összeget; 9 százalék volt azoknak az aránya, akik még nem tudják, hogy mennyit fognak elkölteni.
A felmérésből kiderül az is, hogy a romániaiak 30,5 százaléka 500 és 1000 lej közötti, 25 százaléka pedig 500 lej alatti összeget szán a karácsonyi és szilveszteri kiadásokra. Mintegy 20 százalék 1000-1500 lejt, a fennmaradó hányad pedig ennél több pénzt készül elkölteni az ünnepekre.
Az adatok szerint a romániaiak több mint fele elsősorban étkezésre fordítja az ünnepekre szánt összeget, 42 százalékuk az ajándékozásra helyezi a hangsúlyt, 5 százalékuk pedig üdülésre készül elkölteni a pénzt. A válaszadók 70 százaléka legtöbb 600 lejt fordít majd ünnepi étkekre. A felmérés hazai internetfelhasználókra reprezentatív, 1200 fős mintán készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában