Inzultus

2023.05.12. 13:00

Feljelentést tesz az őt bántalmazó AUR-tüntetők ellen Ludovic Orban

Forrás: digi24.ro/Facebook/Darius Pop

Agerpres

Ludovic Orban pénteken a Facebook-oldalán bejelentette, hogy hétfő reggel feljelentést tesz a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerdai tüntetésének részvevői ellen, akik bántalmazták őt. A független parlamenti képviselő a bejegyzésében leszögezte, azért teszi meg ezt a lépést, 'mert az erőszak nem tolerálható a társadalomban'. 'Nem tudom elfogadni, hogy az erőszakos cselekmények elkövetőinek büntetésének mellőzésével az ilyen antiszociális viselkedés elterjedését ösztönözzük. Bárki áldozatává válhat az ilyen agressziónak" - írta Orban.

A politikus szerdán arról számolt be az alsóház plénumában, hogy a csendőrök nem engedték be a parlamentbe a képviselőknek fenntartott bejáraton, és amikor egy kerülőúton a szenátuson keresztül próbált bejutni az épületbe, bántalmazták az AUR tüntetésének résztvevői.

'Nem kívánom senkinek sem, ami velem történt. Leköptek, szidalmaztak, többször meglöktek, megütöttek, megkönyököltek és belémrúgtak' - jelentette ki Orban, aki szerint a tüntetők között elvegyült AUR-os törvényhozók uszították a 'hivatásos verőlegényeket' ellene. Hozzátette, hogy a történtekről videofelvétel is készült.

Korábban a volt kormányfő egy sajtótájékoztatón is be akart számolni a bántalmazásáról, de váratlanul megjelent Dan Tanasă, aki nem hagyta őt beszélni. Az AUR parlamenti képviselője hazugsággal vádolta Orbant, és tagadta, hogy pártja törvényhozói hergelték ellene a tüntetőket.

A fővárosi csendőrség csütörtökön bejelentette, hogy azonosította és megbírságolta az AUR szerdai tüntetésének négy részvevőjét, akik bántalmazták Ludovic Orban független parlamenti képviselőt. Arról is tájékoztattak, hogy folytatják a vizsgálatokat a közrend és a társadalmi együttélés szabályai ellen vétő további személyek azonosítására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában