Tragédia

2023.01.27. 08:41

Több százan tüntettek a szatmárnémeti kórház előtt, ahol múlt héten meghalt a 15 éves lány

Több százan tüntettek csütörtök este a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztálya előtt, ahol múlt héten meghalt egy 15 éves lány.

Forrás: presasm.ro

Agerpres

Az emberek gyertyákat gyújtottak, virágot helyeztek el Ştefania fotója mellé, majd elállták a kórház bejáratát, egyebek mellett azt kiabálva, hogy "Ki a gyilkosokkal a kórházakból!". A tömeg kérte annak az orvosnak a lemondását, akit 2016-ban menesztettek az ellene benyújtott panaszok miatt, miután azonban a bíróság számára kedvező ítéletet hozott, ismét felvették.

A lány szülei azt mondták, nem értik, miért halt meg a gyermekük, miután "saját lábán, mosolyogva" ment be a sürgősségi osztályra. Állításuk szerint az ügyeletes orvos csúnyán beszélt vele.

A megyei kórház menedzsere, Adrian Marc azt nyilatkozta, hogy több vizsgálat is indult az ügyben. Várják az Orvosi Kamara vizsgálatának eredményét, amely tisztázni fogja a halál okát és körülményeit, illetve az is kiderül, hogy a lányt kezelő orvos helyesen járt-e el vagy orvosi műhiba történt. Amint választ kapnak ezekre a kérdésekre, meghozzák a szükséges intézkedéseket. A kórházigazgató azt mondta, csak egy panasz érkezett az orvos ellen.

Az egészségügyi intézmény múlt szerdai tájékoztatása szerint a lány légzési nehézségekkel jelentkezett a sürgősségi osztályon. A tünetek - gyengeség, sápadtság, tahikardia, 88 százalékos oxigénszaturáció - akut légzési distressz szindrómára utaltak. Intubálták, az orvosok az első vizsgálatok után akut tüdőödémára és tüdőembóliára gyanakodtak, így trombolízist alkalmaztak. Az orvoscsapat erőfeszítései ellenére a páciens állapota rohamosan romlott, és hirtelen szívmegállás következett be, de sikerült újraéleszteni. Mintegy 30 perccel később azonban másodszor is leállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni. 19 óra 10 perckor megállapították a halál beálltát.

Az ügyben a Szatmár megyei rendőr-főkapitányság is vizsgálatot indított gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában