Bevándorlási főfelügyelőség

2023.01.10. 15:08

Decemberben 290 olyan külföldi személyt azonosítottak, akik illegálisan tartózkodtak Románia területén

Illusztráció

Forrás: newsbucovina.ro

Agerpres

Decemberben mintegy 290 olyan külföldi személyt azonosítottak a hatóságok, akik illegálisan tartózkodtak Románia területén, közülük több mint ötvenet kitoloncoltak az országból - közölte a bevándorlási főfelügyelőség (IGI).
A tájékoztatás értelmében a tavalyi utolsó hónapban országszerte 2905 ellenőrzést végeztek az IGI rendőrei a Munkaügyi Felügyelőség munkatársaival közösen a külföldiek illegális tartózkodásának és be nem jelentett munkavégzésének megelőzése érdekében.
Ezek során 253 olyan személyt azonosítottak, akik illegálisan tartózkodtak az ország területén, 175 személy ügyét pedig átvették más struktúráktól további ellenőrzésekre. A hatóságok összesen 994 bírságot róttak ki a külföldiekre, illetve munkaadóikra.
288 személy nevére kiutasítási végzést állítottak ki, határidőt szabva meg számukra az önkéntes távozásra, további 51 személyt pedig kitoloncoltak az országból. 64 személy esetében őrizetet rendeltek el mindaddig, amíg elhagyják az ország területét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában