Határrendészet

2023.01.21. 14:47

Arad megye: 39 migránst találtak a határőrök a román-magyar határon két kamionba rejtőzve

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Két haszonjárműben összesen 39 migránsra bukkantak az Arad megyei határrendészek pénteken a nagylaki autópálya-határátkelőnél, illetve annak közelében.
A határrendészet szombati tájékoztatása szerint pénteken egy román állampolgárságú sofőr vezette kamion rakterében 19 külföldi állampolgárra bukkantak. A fuvarlevél szerint a tehergépkocsi autóalkatrészeket szállított Franciaországba. A migránsok Nepálból, Marokkóból, Szudánból, Srí Lankáról, Bangladesből, Pakisztánból származnak, és valamelyik nyugat-európai országba szándékoztak illegálisan eljutni.
A rendőrök ugyanakkor egy Nagylak határában levő parkolóban álló kamiont is átvizsgáltak, amelynek sofőrje szintén román állampolgár volt. A raktérben az áru között elrejtőzve 20 külföldi személyre bukkantak. A vizsgálat során kiderült, hogy Bangladesből, Indiából és Nepálból származó személyekről van szó, akik törvényes úton érkeztek Romániába. A határrendészet mindkét ügyben vizsgálatot indított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában