Eddigi eredmények

2022.05.24. 15:36

Egy évvel az aradi robbantásos gyilkosság után sem sikerült megállapítani az elkövető személyazonosságát

Agerpres

Ismertette kedden a legfőbb ügyészség az egy évvel ezelőtt meggyilkolt Ioan Crişan aradi üzletember halálának körülményeivel kapcsolatos nyomozás eddigi eredményeit.
Ioan Crişan autója 2021. május 29-én reggel robbant fel, amikor az aradi üzletember ki akart hajtani az egyik szupermarket parkolójából.
Az ügyben a legfőbb ügyészség kezdett el akkor nyomozni előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés gyanúja miatt.
Most, közel egy évvel a gyilkosság után a legfőbb ügyészség sajtóközleményben sorolta fel a nyomozás eddigi eredményeit. A közleményből kiderül, hogy eddig 400 tanút hallgattak ki az ügyben, és számos vizsgálatot végeztek. A nyomozók arra a megállapításra jutottak, hogy Ioan Crişan nem vett részt szervezett bűnözésben. Az elkövető személyazonosságát azonban nem sikerült megállapítani.
A nyomozók elkészítették az áldozat személyiségprofilját, végignézték a térfigyelő kamerák felvételeit Crişan útvonalán, megvizsgálták a vele üzleti kapcsolatban lévő cégeket is, de egyik esetében sem találtak okot a történtekhez hasonló erőszakos cselekedetek elkövetésére. Mindeddig nem találtak bizonyítékot arra a közbeszédben gyakran megjelenő felvetésre sem, miszerint Crişan szervezett bűnözői tevékenységekben vett volna részt.
Az ügyészek a konkrét uzsoratevékenységből eredő személyi kapcsolatokat is leellenőrizték, amelyeket az áldozat más személyek közreműködése nélkül végzett. Megállapították az áldozat környezetében lévő lehetséges konfliktusforrásokat, és végigvizsgálták őket - derül ki az ügyészség jelentéséből.
Az ügyben több mint 400 tanút hallgattak ki, 35 házkutatást végeztek, informatikai eszközöket ellenőriztek le, számos ballisztikai, fizikai-kémiai, nyomkövetési és genetikai vizsgálatot folytattak le. Megállapították a gyilkossághoz használt robbanószer típusát, mennyiségét és elhelyezését. A nyomozásban az Europoltól is kértek és kaptak segítséget. Mindazonáltal egyelőre egyetlen személy ellen sem indítottak az ügyben bűnügyi kivizsgálást - derül ki a tájékoztatásból.
Ioan Crişan tulajdonában volt Kelet-Európa azon kevés farmjainak egyike, ahol afrikai harcsát tenyésztenek. A tenyészetet néhány évvel ezelőtt létesítette egy Aradtól néhány kilométerre található egykori kendergyár területén. A gazdaság 22 medencéjét egy 900 méter mély fúrt kútból származó termálvízzel táplálták, némelyik medencében több tucat tonna halat tenyésztettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában