Románia

2022.05.27. 14:09

Ciucă: A PNL érettségről tett tanúbizonyságot; a belső viszályok ideje lejárt

Forrás: Facebook

Agerpres

Nicolae Ciucă miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke kijelentette a párt Országos Tanácsának pénteki ülése után, hogy a belső viszályok ideje lejárt, a küldöttek érettségről tettek tanúbizonyságot.

Ciucă azt mondta, az ülésen elfogadott állásfoglalás értelmében a PNL az értelmiségi, a szakmai és az akadémiai réteggel, valamint a civil társadalommal való kapcsolatok erősítésén fog dolgozni Románia modernizálása érdekében.

Az ülésen arról is döntöttek, hogy a PNL nagyobb figyelmet fordít a jövőben a határon túli román állampolgárokra, erre külön struktúrákat hoznak létre minden területi szervezeten belül. A liberális elnök által vezetett megyei tanácsoknál külön iroda foglalkozik majd a határon túl élő román állampolgárok ügyeivel.

A Nemzeti Liberális Párt Országos Tanácsa pénteken Dan Motreanu európai parlamenti képviselőt választotta a politikai stratégiáért felelős első alelnöki tisztségbe; Lucian Bode belügyminiszter a párt főtitkára, Virgil Guran szenátor pedig a védelemért és nemzetbiztonságért felelős alelnök lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában