Románia

2022.04.11. 08:03

A kormánykoalíció vezetői hétfőn ismertetik a gazdasági és szociális intézkedéscsomagot

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Hétfőn ismertetik a kormánykoalíció vezetői a drágulásokat ellensúlyozó gazdasági és szociális intézkedéscsomagot. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu múlt héten elmondta, hogy a "Támogatás Romániának" elnevezésű, 4 milliárd eurós költségvetési vonzatú terv a rászoruló lakosságon - nyugdíjasokon, gyermekes családokon, kisjövedelmű alkalmazottakon - és a vállalkozásokon segít. A politikus közlése szerint az intézkedések egy részét uniós forrásokból fedezik.

 

Ciolacu korábban elmondta, a tervek szerint kéthavonta alapélelmiszerek beszerzésére fordítható, 50 eurós értékjegyekkel támogatná a kormány a kisjövedelműeket, növelnék az étkezési utalvány értékét és a kórházban ápolt páciensek fejkvótáját. Emellett a szociális ösztöndíjas diákok július és augusztus kivételével havonta élelemre, tanszerekre és ruházatra fordítható, 30 eurós utalványban részesülnének. A PSD elnöke szerint a koalícióban az is felmerült, hogy tegyék lehetővé a banki ügyfelek számára a hiteltörlesztés elhalasztását, és küldhessék kényszerszabadságra az alkalmazottaikat az ukrajnai háború miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalatok. A szociális és gazdasági intézkedéscsomagot a koalíció hétfői ülése után ismertetik a kormánypártok vezetői. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában