Módosítás

2022.03.19. 09:22

Grindeanu: módosította a kormány a közbeszerzési törvényt

Elfogadta a kormány pénteken a közbeszerzési törvény módosításait - jelentette be a kabinet ülése után Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter.

Fotó: RADU_BADOIU

Agerpres


A tárcavezető azt mondta, az új intézkedésekkel sikerül megszüntetni az infrastruktúra-projektek késleltetésének és megvalósításuk akadályoztatásának főbb okait.

A pályázati szakaszt érintő főbb módosítások között említette Grindeanu azt, amely szerint a hat hónapnál hosszabb futamidejű szerződések esetében árkiigazítási kötelezettséget vezetnek be. "Ugyanakkor véget vetünk az indokolatlan óvásoknak? Hogyan? Úgy, hogy ha a cég veszít, kötelező módon visszatartják az általa befizetett óvadékot" - magyarázta a tárcavezető.

A projektek kivitelezésének késleltetését a "jóhiszeműségi bizonyítvány" bevezetésétől remélik - tette hozzá. Ilyen tanúsítványt háromhavonta adnak majd ki a projekt megvalósítási szakaszában. Ha a vállalkozó késik a munkálatokkal, és ezért negatív minősítést kap, nem nyerhet meg újabb licitet. "Ha a munka nem halad, az építő mindössze három figyelmeztetést kap a szerződés felmondása előtt, ezután újabb pályázati eljárás kezdődhet" - magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában