Románia

2022.03.01. 16:54

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal száz szálláshelyet ajánl fel az ukrajnai menekülteknek

Agerpres

 

Száz menekült befogadására alkalmas szálláshelyet hoz létre a sepsiszentgyörgyi vészhelyzeti bizottság. A polgármesteri hivatal kedden közölte, az ukrajnai fegyveres konfliktus és az országba érkező menekültek növekvő száma miatt a helyhatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsáthatnak a menekültek rendelkezésére Sepsiszentgyörgyön. A vészhelyzeti bizottság döntése értelmében összesen 100 menekült befogadására alkalmas szálláshelyet biztosítanak, és szükség esetén növelni fogják ezt a számot.

 

"Ukrajnában véres és kegyetlen háború dúl, melynek eredményeképp emberek ezrei válnak földönfutókká és kénytelenek elmenekülni a háborús övezetből. Látjuk a hírekben, ahogy a menekültek gyermekekkel, egyetlen bőrönddel lépnek át a határon. Ebben a helyzetben az egyedüli mérvadó szempont az emberiesség, az együttérzés és a segítség. Sepsiszentgyörgy önkormányzata segíteni szeretne a hozzánk érkező vagy a városunkon áthaladó menekülteknek élelemmel és szállással. Mindannyian emberek vagyunk és Isten előtt egyenlők. Segítsünk azoknak, akik most a háború borzalmai elől menekülnek!" - idézi a városháza közleménye Antal Árpád polgármestert.

 

A sepsiszentgyörgyi rendőrség zöld száma, a 0800 800 767-es telefonszám a nap 24 órájában ingyenesen elérhető azok számára, akiknek útmutatásra vagy bővebb információkra van szükségük a térségünkbe érkező menekültek elhelyezéséről. Ugyanakkor a közlemény szerint a helyi hatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsátanak a menekültek rendelkezésére (szállók, panziók vagy akár a saját lakás).

 

Aki segíteni szeretne, március 6-ig jelezheti az info@sepsi.ro címen a felajánlott szálláshelyek számát, a lakhatási feltételeket (költségmentesen vagy térítés ellenében, utóbbi esetben fel kell tüntetni az összeget), valamint a pontos címet és az elérhetőséget. "Együtt jobbak lehetünk és segíthetünk mindazokon az embereken, akik egy értelmetlen háború ártatlan áldozatai!" - üzeni a sepsiszentgyörgyi városvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában