Koronavírus

2022.01.26. 17:31

A delta-variáns jelenleg a koronavírusos megbetegedések 20-25 százalékát okozza

Fotó: George Calin

Agerpres

 

A delta-variáns a koronavírusos megbetegedések mintegy 20-25 százalékét okozza jelenleg - nyilatkozta szerdán az egészségügyi miniszter.

Alexandru Rafila rámutatott, a vírus delta változata még mindig terjed az országban és okoz súlyos megbetegedéseket. Jelenleg az esetek 20-25 százalékáért tehető felelőssé ez a variáns.

A miniszter beszélt arról is, hogy a koronavírusos betegeknek szánt összesen mintegy 25 ezer kórházi ágy egyharmada foglalt jelenleg: míg január 16-án 16 százalékos volt az ágyak kihasználtsága, 11 nap alatt 32 százalékra nőtt ez az arány. "Még távol állunk az iskolák bezárásával járó 75 százalékos kihasználtságtól" - fogalmazott.

A koronavírusos gyerekeknek elkülönített mintegy 1400 kórházi ágyból 655 (44,5 százalék) foglalt.

Az intenzív terápiás ágyak kihasználtsága 25 százalékról 37 százalékra nőtt az elmúlt tíz napban. A gyerekeknek fenntartott intenzív terápiás ágyak 12 százaléka foglalt jelenleg - ismertette az adatokat Rafila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában