Vízilabda

2024.05.07. 11:06

Újabb bajnoki címet ünnepelhet a Crişul

A három döntő tornán lejátszott kilenc mérkőzésen kilenc győzelmet szerzett a Nagyváradi Crişul U17- es csapata, így meggyőző fölénnyel nyert országos bajnoki címet.

Forrás: Crişul SK

Jósa Attila

Százszázalékos mérleggel várta a hazai rendezésű U17-es vízilabdatornát a Crişul, Antonio Alexandrescu vezetőedző a nagy előny birtokában több olyan játékost is nevezett a seregszemlére, akik márciusban az U15-ös korosztályban is megnyerték az országos trófeát. 

A váradi egyesület újabb bajnoki címe ennek ellenére egy pillanatig sem forgott veszélyben, a fiatalok az első meccsen a Steauát (15–12), majd a Brassói Coronát verték (22–5) , a csütörtökön lejátszott utolsó meccsen pedig a Crişul 23–14-re múlta felül legfőbb riválisát, a Bukaresti Dinamót. 

A hibátlan bajnoki szereplés után a játékosok átvették érmeiket és a bajnoknak járó trófeát, de csak azután, hogy a hagyományoknak megfelelően edzőiket a medencébe dobták, és megünnepelték címüket. A díjakat a Nagyváradi VSK menedzsere, Petre Gepian és a Crişul szakosztályvezetője, Cosmin Goina adták át. A Román Vízilabda-szövetség egyéni díjakat is kiosztott, a legtechnikásabb játékosnak Andrei Marinescut (Crişul) választották, a legjobb kapus Mihai Pădureţ (Dinamo), a bajnokság gólkirálya pedig Şerban Burda (Steaua) lett. 

„Bár úgy vágtunk neki a tornának, hogy tudtuk, hogy bajnokok leszünk, örülök annak, hogy a srácok komolyan vették a hazai rendezésű megmérettetést is. A Steaua ellen nagyrészt a 2008-as születésű pólósokkal játszottunk, a Dinamo-meccsen pedig az elejétől a végéig mi irányítottuk a történéseket. Elégedett vagyok, hiszen a csapat érezhetően meccsről meccsre fejlődött, és megmutatta, hogy megérdemli a bajnoki címet. Az eredmények magukért beszélnek” – nyilatkozta Antonio Alexandrescu vezetőedző, aki frissen kinevezett szövetségi kapitányként mostantól a román U16-os ifjúsági válogatottal való munkára összpontosíthat. A válogatott Nagyváradon készül a jövő hónapban esedékes máltai U16-os világbajnokságra. 

A bajnokcsapat kerete 

Mérai László, Szilágyi Marcu, Feke Denis, Orsós Roland, Popa Flavius, Holhoş Darius, Marinescu Andrei, Fitero Mihai, Soponar Iannis, Tokai Márk, Nagy Alexandru, Popa Cosmin, Vuşcan Matei, Pop Cotuna Adrian, Michael Orient, Pop Mihuţa Alex, Nagy Benjámin, Boros Dávid, Dunca Marc, Barta Patrick, Tohotan Cristian, Luca Silviu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában