Kosárlabda

2024.02.12. 14:05

Győzelemmel hangoltak a Román Kupára a váradi kosarasok

A Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata vasárnap este 98–87-re legyőzte a Brassói Corona együttesét hazai környezetben a Nemzeti Liga Top 10-es szakaszának 3. fordulójában.

Forrás: Brassói Corona

Szakács Dávid

A Nagyváradi VSK U a FIBA Európa-kupából való kiesést követően újból otthon lépett pályára, ám ezúttal a bajnokságban, ellenfele a felsőház utolsó helyét elfoglaló Brassói Corona volt. A mérkőzés első negyedében minimális különbség volt a két gárda között, a váradiak tíz perc után három pontos előnnyel álltak az eredményjelzőn. A második játékrészben már megmutatkozott a két csapat közötti differencia, a Vörös Oroszlánok 58–46-tal mehettek pihenőre. A folytatásban a hazaiak képesek voltak növelni előnyüket (81–66), így az utolsó tíz percben Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője pihentette legjobbjait. A végeredmény 98–87, a nagyváradiak továbbra is a második pozícióban állnak a pontvadászatban, két egységgel lemaradva a Kolozsvártól.

„Kissé aggódtam, hogy nem fogunk koncentrálni eléggé ezen a meccsen a Varese elleni kiesés után, és sajnos igazam lett. Minden egyes kosarunkért vért kellett izzadjunk, így összeségében maga a győzelemnek tudok örülni” – nyilatkozta az összecsapást követően Cristian Achim.

A találkozó legeredményesebb kosárlabdázója az amerikai-libanoni kettős állampolgárságú Jonathan Arledge lett 18 találattal. A piros-kék csütörtökön 17.45-től (Digi Sport 3) megkezdik szereplésüket a Román Kupa nyolcas döntőjében a Marosvásárhelyi VSK ellen. A párharc győztese a Ploiești Petrolul – Bukaresti Rapid meccs nyertesével lép pályára az elődöntőben. A mérkőzés a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban lesz megrendezve.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Brassói Corona 98–87 (29–26, 29–20, 23–20, 17–21)

Nagyváradi Aréna, 1972 néző

VSK U: Arledge 18, Baciu 15, Tarolis 14, Freeman 13, Pearson 9, Gotcher 8, Neal 7, Năstruț 5, Nicolescu 5, K. Richard 4, Gheorghe, Schmidt. Vezetőedző: Cristian Achim.

Corona: Gray 17, Cane 13, Petică 12, Barro 11, Williams 11, Andreson 9, Georgescu 5, Oinaru 4, Gheorghe 3, Petrescu 2, Neacsu, Armstrong. Vezetőedző: Ionuț Bâscoveanu.

Játékvezetők: Bogdan Podar, Ion Drăgoi, Vlad Potra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában