Győzelem

2023.08.18. 11:17

Továbbjutott a Sănătatea ellen a Bihar FC

A Nagyváradi Bihar FC 2–0-ra nyert a Kolozsvári Sănătatea otthonában, ezzel bejutott a Román Kupa selejtezőkörének rájátszásába.

Szakács Dávid

A Bihar FC a Román Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában a Kolozsvári Sănătatea otthonába látogatott a továbbjutás megszerzése érdekében. A találkozó első félidejét a nagyváradiak uralták, első veszélyesebb akciójukat már a 10. percben kialakították. Negyedórával később a Nagyvárad megszerezte a vezetést, miután Andrei Chindlea jobb oldalról jött beadására Florin Chitaş kiváló ütemben érkezett, és betalált az ellenfél hálójába (0–1). A kolozsváriak első lehetősége a 33. percben adódott, amikor Andrei Ceaca 8 méterről a léc fölé fejelt. A folytatásban kiegyenlítettebb játék folyt, a házigazdák próbáltak támadni, de nem tudták veszélyeztetni a váradiak kapuját. A vendégek a játékrész felénél újból nagy helyzetet alakítottak ki, Hosu lövését a Sănătatea hálóőre, Checicheş óriási reflexszel védte. Percekkel ezután viszont már a kolozsvári portás tehetetlen volt, Sergiu Jurj révén a Várad megduplázta előnyét (0–2). 

A végjátékban a hazaiak mindent megtettek hátrányuk ledolgozása érdekében, ám a Bihar FC védelme állta a sarat. A végeredmény 2–0 lett, a nagyváradiak második győzelmüket aratták ebben a szezonban, és továbbjutottak a Román Kupa selejtezőjének rájátszásába. A piros-kékek augusztus 26-án, szombaton, hazai pályán játsszák első összecsapásukat a III. Liga új idényében az Újpécsi CSC gárdájával szemben.

Jegyzőkönyv

Kolozsvári Sănătatea – Nagyváradi Bihar FC 0–2 (0–1). Chitaş (25.), Jurj (72.)
Sănătatea: B. Checicheş – C. Creţ, D. Cimpoeşu, C. Mureşan, C. Cîmpean 
(D. Vescan, 77.), A. Ştefan, A. Lakatoş (N. Zanc, 46.), R. Saroşi (D. Goga, 
77.), A. Dioszeghi (A. Espinosa, 77.), D. Paul, A. Ceaca (B. Zărnescu, 66.). 
Vezetőedző: Francisc Dican
Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, S. Bactăr, R. Farcaş, A. Stoian, R. Gunie, 
V. Calugher (T. Serediuc, 64.), A. Chindlea (A. Moga, 78.), A. Sorian (L. 
Ioviţă, 78.), F. Chitaş (I. Ban, 64.), M. Hosu (S. Jurj, 64.). 

Vezetőedző: Florin Farcaş
Játékvezető: Octavian Ciucanu (Brassó)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában