Hét Vár Kupa

2023.02.06. 22:58

Nagyszabású íjászversenyt rendeztek Szalárdon

Forrás: Nomad Archers Sportklub

Sajtóanyag

A Nomad Archers Sportklub február 4-én történelmi íjászversenyt rendezett Szalárdon, a községközpont sportcsarnokában. A verseny a Hét Vár Kupa teremverseny sorozatának harmadik fordulója, egyben a Bihar megyei íjászbajnokság első fordulója volt. 117 íjász vett részt a versenyen, Bihar megyéből (Nomad Archers, Bihari Menumorut, Sav Íjászai Tenke, Nagyszalontai Hajdú Íjászok, Nagyváradi White Lion, Nagyváradi Redpoint), az Arad megyei Kisjenőből és Aradról, Temesvárról, Brassóból, Kolozsvárról, Nagyenyedről, Gyulafehérvárról, Marosvásárhelyről, Besztercéről voltak versenyzők. Magyarországról is érkeztek sportolók, Szeged, Füzesgyarmat, Bakonszeg, Zsáka, Kaba és Kiskunfélegyháza szintén képviseltették magukat a megmérettetésen, melyen barebow, vadászreflex, ablakos és tradicionális íjakkal lehetett részt venni. Először Romániában az első hat helyezett versenyző volt díjazva minden kategóriában, azokban a kategóriákban, ahol több mint hat versenyző indult, kupát is osztottak az érmek és oklevelek mellé. A verseny során huszonegy célra kellett lőni, célonként három nyíllal, kivéve az aranykaró cél (egy nyíl) és a gyorslövés (maximum hat nyíl). A célok között voltak technikai-ügyességi célok (lóról célzás, forgó cél, gyorslövés), lőlapos célok (VATA, vízszintes szemafor), 2,5D-3D-s állat alakok (vaddisznó, hiúz, jegesmedve, fácán, őz, nyúl, mormota, hegyi kecske, fajdkakas).
A 15 év alatti fiúk hagyományos íj kategóriában Markot Dávid Bence nyert (Griff Íjász Egyesület Kaba) Juhos Péter Eduárd (Nagyenyed) és Bondár Zalán (Nagyszalontai Hajdú Íjászok) előtt. Felnőtt férfi hagyományos íj kategóriában Fegyver László (Füzesgyarmati Arany Sólyom) győzött, megelőzve a tenkei Sav Dacian Romit és a kolozsvári Szabó Csabát.
A felnőtt férfi barebow kategóriában Darna Marin (Bihari Ménmarót) bizonyult a legjobbnak, a második helyen Székely Zoltán (White Lion), harmadikon Siclovan Victor (Fitnext Arad) végzett.
Felnőtt férfi ablakos íj kategóriában nem talált legyőzőre a temesvári Grecu Nicolae (Dacus), Dürgő Csaba (Fénypárducok, Kiskunfélegyháza) és Ovidiu Lesei (Dacus) ezúttal be kellett érje a dobogós helyezéssel. Felnőtt női vadászreflex kategóriában a marosvásárhelyi Márton Katalin célzott a legjobban, a tenkei Sav Oana és a kisjenői Mészár Katalin eredménye csak kevéssel maradt el mögötte. A felnőtt női tradi kategóriában a füzesgyarmati Kovács Andrea aratta le a babérokat, a kiskunfélegyházi Dürgő Piroskát és a kisjenői Hadi Erikát maga mögé utasítva. A felnőtt férfi vadászreflex íj kategóriában az aradi Mangu Mihai diadalmaskodott, Radu Boca és a kisjenői Ozsvár András előtt.
Tiszteletreméltó férfi tradicionális íj kategóriában Németh Zoltán (Bakonszegi Vezértollak) bizonyult a legrátermettebbnek, a nagyenyedi Türi Attila és a nomádos Laczay László előtt.
Az alapverseny után egy különleges feladat várt az íjászokra, melyen egy három célból álló pályát kellett teljesíteni. A speciális feladat során két kategóriába sorolták a versenyzőket, attól függően, hogy fa vagy karbon nyílveszszővel igyekeztek bizonyítani célzókészségüket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában