Padel bajnokság

2022.05.10. 12:16

Megyei bajnokságot rendeznek padelben

Fotó: Pikó stefánia

Jósa Attila

Az Era bevásárlóközpontban nemrégiben átadott Padel Arénában a hétvégén már hivatalos versenyt rendeznek, május 14-én kezdetét veszi az első megyei padel bajnokság. A féfiaknál két kategóriában (haladó és kezdő) várják a kétfős csapatok jelentkezését, míg a nőknél nem tesznek hasonló megkülönböztetést az indulók között. Nevezni május 12-ig lehet, a részvételi díj csapatonként 200 lej. A lebonyolításnak köszönhetően legkevesebb öt mérkőzést minden csapat játszani fog.

A Padel Aréna május utolsó napjaiban az országos bajnokság egyik fordulójának is helyt ad, az események felvezetéseképpen pedig múlt hét végén sajtókupát rendeztek, ahol a Bihari Napló csapata is megmérettette magát és végül a harmadik helyen végzett a vegyespárosok mezőnyében. Az első helyet a Bihon.ro párosa, Costi Demian és Oana Farcaș szerezte meg.

A padel a világ egyik leggyorsabban növekvő sportága, mely minden ütősport legjobb elemeit ötvözi. A fő különbség egy teniszpályához képest egyértelműen az hogy a padelt egy zárt, kerítéssel övezett pályán játsszák emellett a hátsó, kemény, üvegfalat is lehet használni, csakúgy mint a squashban, ami tovább növeli a játék intenzitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában