Gyászhír

2022.02.25. 11:21

Elhunyt Ioan Adrian Zare, a Bihar FC legendás labdarúgója

Mély fájdalommal értesültünk a szomorú hírről: 62. életévében, szerdán, váratlanul elhunyt a Nagyváradi Bihar FC egykori kiváló román válogatott labdarúgója, Ioan Adrian Zare. Zare meghatározó alakja volt a nyolcvanas évek nagyváradi labdarúgásának. Már nagyon fiatalon, mindössze 18 évesen bemutatkozhatott a Bihar FC első csapatában, ahonnan a Bukaresti Dinamóhoz való 1985-ös távozásáig kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból.

Tehetségére a szövetségi kapitány, Mircea Lucescu is felfigyelt, így Zare 1984 április 11-én a román válogatottban is debütálhatott, ráadásul éppen szülővárosában, Nagyváradon, az Izrael elleni gólnélküli döntetlennel végződött barátságos mérkőzésen ölthette először magára a címeres mezt. További hat alkalommal szerepelt a román nemzeti csapatban, részt vett az 1984-es Európa-bajnokságon, ahol Gheorghe Hagit váltva az NSZK ellen pályára is lépett a második félidőben, ezzel pedig mind a mai napig az egyetlen olyan labdarúgó, aki a Bihar FC játékosaként játszhatott nagy nemzetközi tornán.

Klubszinten a Dinamós évek után a szintén fővárosi Bukaresti Victoriához került, majd a kilencvenes évek elejétől Magyaroszágon folytatta a pályafutását. Siófokon három, míg Pécsett egy éven át boldogította élményszámba menő játékával a szurkolókat visszavonulása előtt.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában