Gólszerző

2022.01.26. 21:37

Puşcaş ismét betalált, de a Reading pont nélkül maradt

Forrás: facebook.com/ReadingFC

Jósa Attila

Remek formában kezdte az évet George Puşcaş. Az angol Championship ligában szereplő Reading nagyváradi csatára az FA-kupában szerzett gólja után a bajnokságban is feliratkozott a gólszerzők közé, a Huddersfield ellen szerzett találata azonban kevésnek bizonyult a pontszerzéshez. A 28. fordulóban rendezett mérkőzést végül a feljutásra is esélyes vendég Huddersfield nyerte 4-3-ra, a Reading így továbbra is a veszélyzónában tanyázik a táblázat 21. helyén.

Puşcaş 2019-ben igazolt az angol csapathoz, eddig 80 mérkőzésen 16 gólt szerzett a csapat színeiben. A margittai születésű támadó 2014-ben, 17 évesen a Nagyváradi Bihar FC-től került az olasz Internazionaléba, de a sztárcsapatban mindössze négy alkalommal lépett pályára, gólt nem szerzett a kék-feketék mezében. Angliába szerződése előtt több olasz együttesben is megfordult az Inter kölcsönjátékosaként, a Bari, a Benevento, a Novara és a Palermo csapataiban összesen 27 gólt szerzett az olasz első és másodosztályban. „Puski” a román válogatottban is letette a névjegyét, 26 mérkőzésen 8 gól szerepel a neve mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában