Liga III

2021.04.12. 10:05

Nyolc góllal tömte ki a CAO a nagysomkútiakat

„Ez még gombócból is sok!„ – tartja a mondás, de a váradi csapat nem ismert kegyelmet a szombat délutáni mérkőzésen.

J. A.

Szombaton a 15. fordulóval folytatódtak a labdarúgó harmadosztály küzdelmei, a Nagyváradi CAO a Nagysomkúti Progresult fogadta a Bodola Gyula stadionban. Kellemes emlékei lehetnek a váradiaknak a máramarosi csapattal kapcsolatban, miután az őszi idényben a pocsék szezonkezdést követően Nagysomkúton tudta megszerezni első győzelmét a CAO, akkor, látványos mérkőzésen 4-2-re győztek idegenben a zöld-fehérek. Nagyot változtak a dolgok az októberi találkozó óta a két klub háza táján, a CAO még reménykedhet, hogy az osztályzót érő első két hely egyikén végez, a vendégek viszont a kiesőzónába sodródtak, így a Progresult is érinti a Román Labdarúgó-szövetség múlt heti döntése, mely szerint menet közben változtatnak a lebonyolításon, így a harmadosztály tíz csoportjának utolsó két helyezettje osztályzót játszik májusban a bent maradásért.

A múlt héten, Szatmárnémetiben gól és pontok nélkül maradt váradi csapat látványos játékkal igyekezett kiköszörülni a csorbát, az első huszonöt perc után már 3-0 állt az eredményjelző táblán. Elsősorban a hazaiak meglepetésembere, Lovren Ioviță volt elemében, a 19 éves balhátvédet ezúttal egy sorral előrébb játszatta Florin Farcaș vezetőedző, a saját nevelésű játékos pedig ezt négy góllal hálálta meg, így nem lenne meglepő, ha a későbbiekben is megragadna ezen a poszton a kezdőcsapat kihirdetésekor. Hossu két gólja mellett Roșu is betalált, sőt, a születésnapos Codoban is feliratkozott a gólszerzők listájára, a bombagóljairól ismert középpályás ezúttal a cselezgetni próbáló kapustól szerezte meg a labdát és gurított a hálóba közvetlen közelről. A vendégek az egykori Luceafărul játékos, Mark Parnău szépségdíjas találatával vigasztalódtak, a támadó 28 méterről lőtt a léc alá a kissé kint álló Verdeș kapus fölött. A mérkőzés utolsó perceiben Verdeș „visszavágott”, miután nagy bravúrral hárította Parnău jobb sarokra tartó tizenegyesét, így végeredményben 8-1-re nyert a CAO és továbbra is reménykedhet, hogy az első két hely egyikén végez.

Ehhez a hátralévő három fordulóban hibátlan teljesítmény mellett a zilahiak két botlására is szükség lenne, miután a szilágyságiak előnye jelenleg 3 pont a nagyváradiak előtt, és az egymás elleni mérkőzések összevetésében is a Zilahi SCM áll jobban (1-1, 0-3).

Sima vereség az éllovas otthonában

Nem sok jóval kecsegtetett a Váradszentmártoni CSC nagybányai vendégjátéka, miután Cosmin Bodea vezetőedző a fél kezdőcsapatát nélkülözni volt kénytelen a szombati mérkőzésen. A Minaur már a harmadik percben megkezdte a gólgyártást, a tempóból nem is vett vissza csak a második félidő közepén, már 4-0-ás előnyük birtokában. Florin Pop révén szépített a CSC, veresége miatt viszont két helyet visszacsúszott a tabellán a szentmártoni csapat. A Luceafărul ismét sima vereséget szenvedett, ezúttal a Szilágysomlyói Sportul távozott három ponttal a váradszentmártoni pályáról. Ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy a Luceafărul az utolsó helyen végez a táblázaton, miután tíz pont a hátránya a jelenleg kilencedik helyen álló Nagysomkúti Progresul mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában