Vízilabda

2024.04.29. 08:45

Már csak egy győztes meccs kell a bronzhoz

Archív felvétel

Forrás: CSM Oradea Polo - Oficial

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK szombaton a Bukaresti Rapidot fogadta a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában a férfi vízilabda Nemzeti Szuperliga kisdöntőjének 2. mérkőzésén. A szombati meccs egyáltalán nem hasonlított a bronzcsata első felvonására, a VSK ezúttal nem kegyelmezett a Rapidnak, a 25–8-as győzelem pedig hűen tükrözi a két csapat közötti tudáskülönbséget. 

Az első percekben azonban fej-fej mellett haladt a két csapat, a Rapid Vlad révén nyitotta a gólok sorát, Velkic és Gardasevic révén 2–1-re fordítottak a hazaiak, de a vendégeknek erre még tudtak válaszolni és egyenlítettek. Ezt követően azonban végleg megtört az egyensúly, a VSK egymás után 10 gólt szerzett, különösen a román válogatott centere, Vancsik Levente volt elemében. A montenegrói Filip Gardasevic négymecscses eltiltásának letöltése után visszatért a csapatba és öt gólt szerzett, de a már említett Vancsik 7 gólját ő is csak megközelíteni tudta. 

A további gólszerzők: Szabó István 3, Belényesi Dávid 2, Mihnea Gheorghe 2, Petar Velkic 2, Nichita Ilisie 1, Czenk Ferenc 1, Darian Luncan 1 és Andrei Marinescu 1. A 3. mérkőzést május 11-én rendezik a Rapid uszodában. Végeredmény: Nagyváradi VSK – Bukaresti Rapid 25–8 (7–2, 5–1, 7–1, 6–4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában