Kosárlabda

2020.10.30. 11:54

Novemberben pótolják a selejtezőtornákat

Forrás: csmoradea.ro

J. A.

Nagyvárad is házigazdája lesz a kosárlabda Román Kupa selejtező mérkőzéseinek – jelentette be a Román Kosárlabda Szövetség, bizottságának napokban lezajlott ülése után. A mérkőzéseket három helyszínen játsszák majd le: Kolozsvár, Bukarest és Nagyvárad. Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a kupát koronavírus-fertőzések miatt halasztani kellett, a selejtezőtorna kezdetének új dátuma november 8-a, és november 13-áig fog tartani.

Kolozsváron az A, Bukarestben a C, Nagyváradon pedig a B csoport mérkőzéseit szervezik meg. A Nagyváradi CSM a Bukaresti Steaua, a Craiovai SCM U, a Konstancai Athletic és Csíkszeredai VSK csapataival került egy csoportba. Körmérkőzéses rendszerben döntenek a helyezésekről, az első két helyezett automatikusan továbbjut, mellettük a három csoport két legjobb csoportharmadikja szintén részt vehet a döntő tornán.

Az érvényben lévő járványügyi előírásoknak megfelelően a versenysorozat ideje alatt a csapatok ugyanabban a szállodában fognak tartózkodni, és nem is hagyhatják azt el, kizárólag a mérkőzések és az edzések alkalmával. Kisbuszokkal, személyautókkal szállítják majd őket a nagyváradi sportcsarnokba, melyet november 13-áig a Kupában résztvevőkön kívül mások nem is vehetnek igénybe. A csapatok november hetedikén már a városba érkeznek, így alkalmuk lesz egy-egy edzésre is. A járványhelyzet miatt a mérkőzésekre nézőket nem fognak beengedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában