Szatmárnémeti határában

2020.04.15. 14:42

Ha megszűnik a járvány, lesz Partiumi Labdarúgó Akadémia

Lapunk hasábjain majd két évvel ezelőtt cikkeztünk arról, hogy a magyar kormány támogatásával labdarúgó akadémia létesülhet a Partiumban, azon belül is Nagyvárad környékén.

Jenei Imrét, a Bukaresti Steaua edzőjeként Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyert szakembert, volt magyar és román szövetségi kapitányt is megkérdeztük az akadémia lehetséges megépüléséről, s bár akkor még kitérő választ adott a lehetséges helyszínről, egy évvel később Sorin Cigan, a Bihar FC egykori labdarúgója, a Balmazújváros utánpótlás nevelő központjának jelenlegi trénere már úgy fogalmazott, hogy Nagyvárad külterületén épül(het) majd meg az új akadémia. Mint később kiderült, az információk alaptalannak voltak.

Mára azonban hivatalossá vált, legalább is ezt nyilatkozta tegnap a szatmárnémetiben megjelenő Friss Újság sportújságírója, Pesek Attila, hogy „a magyar kormány támogatásával már idén megkezdődhet a Partiumi Labdarúgó Akadémia építése Szatmárnémetiben, miután elkészültek magyar részről a tervek, amelyek a szatmári városi tanács elfogadására várnak, illetve arra, hogy véget érjen a koronavírus-járvány, és elkezdődhessenek a munkálatok”.

A második

Eddigi információink szerint az akadémia egy nyolc hektáros területen lenne, Szatmárnémeti határában. „Kisebb-nagyobb, természetes és műfüves pályákat alakítanának ott ki, emellett bentlakást, ebédlőt és orvosi rendelőt is építenének. A tervek szerint százötven diákot tudnak majd egyszerre fogadni az akadémián” – mondott részleteket a szatmári újságíró, aki úgy tudja, hogy a magyar kormány mintegy 215 millió forinttal támogatta a beruházás előkészítését, amelynek augusztusra kell befejeződnie, ekkorra várható ugyanis a létesítmény alapkövének letétele. Amennyiben a járvány „nem szól közbe”, két év múlva kész is lehetne az beruházás. A csíkszeredai akadémia után, a szatmárnémeti lehet immár a második Romániában, amely a magyar kormány segítségével épül meg.

 

Borítókép: ehhez hasonló futballakadémia épülhet Szatmárnémetiben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában