A Vándormozi Váradon

2024.05.27. 08:13

Rákay Philip is részt vesz a Most vagy soha! nagyváradi vetítésén

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

A Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilmet vetítik ma, 2024. május 27-én, hétfő este 6 órától Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetemen. Az eseményen, melyet közönségtalálkozó követ, részt vesz Rákay Philip, az alkotás forgatókönyvírója és kreatív producere is. 

A rendezvényen való részvétel ingyenes. A regisztrációs ingyenes jegyek átvehetők személyesen a váradi RMDSZ-irodában (Szent László tér 2–4. szám). Társszervező: Partium Alapítvány.

Az 1848. március 15-i eseményeket feldolgozó magyar történelmi kalandfilm forgatókönyvét Kis-Szabó Márk írta Rákay Philip és Szente Vajk közreműködésével, a rendező Lóth Balázs. A filmet 2024. március 14-én mutatták be a mozikban.

Forrás: Fórum Hungary

A Most vagy soha! előkészítése több mint egy évig tartott, melynek során az alkotók a film minden egyes jelenetét a legapróbb részletekig megtervezték, kidolgozták, majd számítógépes 3D-modellben megépítették, írja a magyarnemzet.hu. A film forgatása három évszakot ölelt fel: 2022 tavaszán kezdődött, a stáb a rekkenő hőségben végigdolgozta a nyarat, míg az utolsó felvételeket 2022 őszén rögzítették. Végül a filmet másfél évig tartó vágó-, trükk- és hangutómunka során véglegesítették.

„Mindannyiunkban van egy kis Petőfi, ne féljünk hát felismerni őt magunkban! Hiszen bennünk él nyughatatlansága, hirtelensége, lázadó összeférhetetlensége, lobogó igazságérzete, tántoríthatatlan hazaszeretete, a magyar érdekek bármi áron való megvédése, a felrázó önostorozás és az a tűz, ami csak bennünk, magyarokban lángol így. S persze ez a mindig elfogult, kissé túlzó, magyaros szenvedély is ő, itt legbelül” – idézi Rákay Philipet a magyarnemzet.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában