Szülőföldön magyarul

2024.04.10. 11:10

Segítségnyújtás

Fotó: Haáz Vince

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága megbízásából meghirdette a „Szülőföldön magyarul” című programra vonatkozó felhívást a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatás, illetve hallgatói támogatásra vonatkozó támogatási kérelem benyújtására a 2023/2024-es tanévre. 
Idén jelentős változások történtek a Szülőföldön magyarul programban, melyek közül a legfontosabb, hogy ezúttal elektronikusan lehet megpályázni az oktatási-nevelési támogatást. Az online pályázás a mipont.hu elektronikus felületen keresztül zajlik április 3 –május 3. között. Az oktatási-nevelési támogatás minden olyan gyermeket, illetve diákot érint, aki Romániában magyar tanítási nyelvű óvodát, alap- vagy középiskolát látogat. Minden érintett jogosult arra, hogy éves rendszerességgel kérelmezze a támogatást.
Réven Májer Zoltán, a helyi iskola aligazgatója április 8-tól 12-ig, naponta 19–21 óra között a Magyar Házban várja mindazon szülőket, akik segítséget igényelnek a kérelmek feltöltésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában