Krimi

2024.04.30. 20:34

Fordulat a bőnyi késelés ügyében: letartóztatták a hatodikos diáklányt

A bíróság szerint fennállt a veszélye, hogy a lány megismétli a tettét.

MW

Ebben az iskolában történt a késelés

Forrás: kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

A Győri Járásbíróság kedden elrendelte a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását - adta hírül az MTI a Győri Törvényszék közleménye alapján. 

Mint írják, az intézkedést, tekintettel a gyanúsított életkorára, javítóintézetben hajtják végre. Az indoklás szerint mivel az érintett osztályközösség kihallgatása még folyamatban van, ha a gyanúsított szabadlábon maradna, megnehezíthetné a bizonyítási eljárást.

A bíróság a lánynál talált halállista miatt úgy foglalt állást, hogy nem zárható ki a bűnismétlés veszélye sem. A döntést az ügyész, a védő, a gyanúsított és törvényes képviselője is tudomásul vette, így az végleges.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában egy lány súlyos sérülést okozva megszúrta hatodik osztályos tanulótársát. Az elkövető kislány egy otthonról hozott, 20 centiméteres késsel szúrta hátba előtte ülő osztálytársát, majd a kést kirántotta és a földre dobta.

Az elkövető listát készített az osztálytársairól, és a pirossal jelölte azokat, akiknek el akarta venni az életét. 

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában