Városnézés

2024.04.17. 07:36

Játszva ismerhetjük meg Nagyváradot

Forrás: Visit Oradea

ERDON-összeállítás

Különleges városnéző programot szervez a Visit Oradea Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület, valamint a Spark Communication. Az Oradea City Hunt (Nagyváradi városvadászat) elnevezésű programban részt vehet minden turista, illetve helybeli, aki interaktív és játékos módon akarja megismerni a város különböző nevezetességeit. A városvadászat során a túraútvonal minden megállójánál különböző feladatokat kell teljesíteni és a résztvevők ezeken a helyeken támpontokat is kapnak a túra folytatásához. Az első útvonal teljesítése mintegy két órát vesz igénybe, és ennek során a résztvevők érinteni fogják a Szent László teret, a Darvas–La Roche-házat, a Moskovits-palotát és a neológ zsinagógát. A további alkalmak során számos más látványosságot is beiktatnak majd az útvonalba. Az interaktív városnéző programban az érdeklődők akkor vehetnek részt, ha kitöltik és eljuttatják az esemény Facebook-oldaláról letölthető formanyomtatványt. Az űrlap kitöltése során a jelentkező ki kell válassza azt a napot, amelyiken részt akar venni a programban. Egy-egy alkalomra maximum negyven személyt tudnak fogadni, és csak az előzetes jelentkezés alapján lehet részt venni az eseményen. 
A program májusban és júniusban zajlik a következő napokon: május 26-án, június 2-án, 9-én, 16-án, 23-án és 30-án. Az indulás minden egyes alkalommal délelőtt 10 órától a Crișul bevásárlóközponttól lesz. A túravezetés román, illetve kérésre angol nyelven zajlik. A Visit Oradea egyesület közleményében hangsúlyozza, hogy ez egy kísérleti projekt, amelyet továbbfejlesztenek, ha nagy lesz az érdeklődés iránta, azaz még hosszabb túrákat szerveznek még több látnivaló beiktatásával. Az egyesület emlékeztet arra, hogy ezen a programon részt vehetnek azok a turisták is, akik minimum két egymást követő éjszakát Nagyváradon töltenek. Ők ingyen látogathatják a város múzeumait, és ingyen használhatják a városban a tömegközlekedési eszközöket, illetve kedvezményben részesülnek a programban részt vevő kávézókban és éttermekben. További információk a visitoradea.com honlapon, az office@visitoradea.com e-mail címen és a +40 359/807-907 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában