Szavazás

2024.03.01. 17:17

Újraválasztották az egyetemi szenátus vezetőjét

Forrás: Nagyváradi Állami Egyetem

Egyhangúlag újraválasztották a Nagyváradi Állami Egyetem szenátusának élére dr. Aurel Căușt. Az egyetemi szenátus február 29-i első munkaülésén tartotta meg a voksolást. Az újraválasztott elnök egyébként az egyetlen jelölt volt erre a posztra, a teremben jelenlevő szenátorok – 47 tanár és 13 hallgató – 59 szavazattal választotta őt újra. Az ülést Constantin Bungău, a felsőoktatási intézmény rektora nyitotta meg, aki elmondta, hogy 30 éves szakmai tapasztalata és a szenátusi elnöki tisztségében nyújtott munkája fényében ő maga is bizalmat szavaz kollégájának újabb öt évre. Hozzátette: „remélem, hogy olyan személyeket választanak majd a szakbizottságokba, akik valóban elkötelezettek, hiszen jó együttműködésre van szükség a szenátussal, amelyben a szakbizottságok alapvető szerepet játszanak”.

Forrás: Nagyváradi Állami Egyetem

„A váradi egyetem már több éve jó úton halad. Azt szeretném, hogy a jövőben továbbra is közösen járuljunk hozzá az általunk képviselt felsőoktatási intézmény fejlesztéséhez” – nyilatkozta az újraválasztott szenátusi elnök. A jelenlevő szenátorok az ülésen a hét szakbizottság új tagjait is megválasztották nyílt voksolással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában