Beszámoló

2024.02.06. 07:58

Téli cserkésztábor az Aranyos-völgyében

BN-összeállítás

A Köröstárkányi Verbőczy Kálmán Ifjúsági Cserkészegyesület szervezésében a 153. Verbőczy Kálmán Cserkészcsapat immáron 13. téli táborát tartotta Aranyos-völgyében január 11–14. között, mely tábor ez évben nemzetközivé sikeredett, mivel a táborban a budapesti 903. sz. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat vezetősége is részt vett. Mellettük a házigazda szerepét betöltő 153. Verbőczy Kálmán Cserkészcsapat tagjai, a zilahi 084 sz. Fábián Béla Cserkészcsapat tagjai, a reményeink szerint újrainduló tóti 101. sz. Szent István Cserkészcsapat tagjai, Geréb Miklós tiszteletes vezetésével is jelen voltak.
A tábor résztvevői Köröstárkányban gyülekeztek, majd busszal utaztak az Aranyos-völgyébe, az Ady menedékházba. Elszállásolás után a tábori rendet Egyed Csaba János, a köröstárkányi csapat vezetője ismertette. Minden nap reggeli imával és tornával kezdődött, utána szánkózás, síelés, délután cserkészfoglalkozások – csomózás, népdaléneklés, esténként társasjáték, kézművesség – zajlottak.
Péntek este tábortűzi jelenetek is voltak. Szombat hajnali 2 órakor a cserkészinduló dallamára ébredtek a táborlakók, akik egy mintegy14 kilométeres éjszakai túrára indultak a sötét, eléggé ijesztő fenyvesben. Dicséretes, hogy a túrázók 5 órára visszaértek a táborhelyre. Vasárnap reggel még futotta az időből síelésre, szánkózásra, ebéd után pedig csomagolás, takarítás, a tábor kiértékelése következett. Köröstárkányban a csapatok tagjai elbúcsúztak egymástól, ki-ki elindult az otthona felé új kalandokkal és nem utolsó sorban új barátokkal gazdagodva.

Az egyesület vezetősége ezúton is szeretné megköszönni lllyés Zsolt zilahi, Major Zsombor budapesti és Geréb Miklós tóti cserkészvezetők munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában