Vigyázat

2024.02.07. 11:27

Kartondarabok miatt büntetett a Bihar megyei fogyasztóvédelem

Fotó: Suzana Moisi

ERDON-összeállítás

Kartondarabokat tartalmazó kenyér miatt büntette meg a Bihar megyei fogyasztóvédelem az egyik nagyváradi Lidl üzletet. Egy váradi az ott vásárolt kenyérben kartondarabokat talált, erről kedden értesítette a Bihoreanul hetilapot. A férfi elmondása szerint hétfőn 17 óra körül vásárolta a kenyeret. „Először az egyéves és kilenc hónapos kislányunk evett a kenyérből. Miután nem tudta megrágni a falatot, kiköpte. Akkor még nem gyanítottunk semmit, de mikor a munkahelyemen elkezdtem enni a szendvicsemet, észrevettem egy kartondarabot. Felhívtam a feleségemet, hogy nézze át a kenyeret, és szinte mindegyik szeletben volt karton” – mesélte a váradi férfi.

A hetilap a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget is megkereste. Giani Bura, a fogyasztóvédelem vezetője elmondta, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés ebben az ügyben, viszont az újság értesítését követően egy csapat kiszállt a Váradszőllős negyedben található üzletbe. Az ellenőrzést követően a Lidl-t 15.000 lejre büntették, amiért olyan élelmiszert forgalmazott, ami veszélybe sodorhatja a fogyasztók egészségét, valamint azért is, mert az egyik pult koszos volt. Ezenkívül a problémás tételből származó kenyereket az üzletlánc összes egységéből kivonták. „Felhívták a figyelmünket arra, hogy egy váradi vásárló idegen testeket (kartondarab) talált a 700 grammos kiszerelésű Tastino többmagvas kenyérben (09.02.2024 tétel), amit a Lidl szőllősi munkapontján vásárolt. Az ellenőrzést követően az összes Bihar megyei Lidl üzletben kivontuk a forgalomból az érintett tételből származó kenyereket, összesen 183-at, 1279 lej értékben. Az üzletlánc hozzájárult ahhoz, hogy az említett tételt az ország összes Lidl üzletéből visszavonják” – mondta el Giani Bura, hozzátéve, hogy a Bihar megyei boltokból visszavont kenyerekben nem találtak kartondarabokat vagy egyéb rendellenességet, viszont a fogyasztók biztonsága érdekében kivonták ezeket a forgalomból. Mindezek mellett a fogyasztóvédelem vezetője felvette a kapcsolatot Bákó megyei kollégájával, hogy ellenőrizzék le a Filipeștben található kenyérgyárat is.


A fogyasztóvédelem emlékezteti a Bihar megyei fogyasztókat, hogy a 0377-755-359-es telefonszámon vagy a secretariat.bihor@anpc.ro e-mail címen tehetnek panaszt, de reklamációt nyújthatnak be a www.anpc.ro honlapon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában