Közös ima

2023.10.18. 15:15

Több száz gyermek imádkozott a békéért Váradon

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai ebben az évben is csatlakoztak az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért elnevezésű kezdeményezéshez. Október 18-án, szerdán 9 órai kezdettel az intézmény V–XII. osztályosai Szabó Ervin váradolaszi plébános, spirituális atya vezetésével a Barátok templomában, az elemi osztályok diákjai a tanintézet kápolnájában, a legkisebbek pedig az óvodában imádkoztak a békéért és az egységért.

 

Rövid felvezetőjében Szabó Ervin váradolaszi plébános arra hívta fel a figyelmet: október a Szűzanya hónapja, ezért is végeznek rózsafüzér ájtatosságot. Ugyanakkor bekapcsolódnak az Egymillió gyermek programba, amelynek keretében minden év október 18-án imádságra hív mindenkit a Szükséget Szenvedő Egyház nevű pápai jogú nemzetközi katolikus segélyszervezet. Ez a kezdeményezés 2005-ben indult Venezuela fővárosából, Caracasból, melynek perifériáján volt egy útszéli Szűz Mária-kép, s a gyermekek oda mentek imádkozni. Nagyon sokan csatlakoztak aztán ehhez, s annyira vonzóvá lett a gyermekek imádkozása, hogy napjainkban már átöleli az egész világot.

„Ma a világ minden részén gyermekek állnak meg, és imádkozzák a rózsafüzért, köszöntik a Szűzanyát. Mikor Venezuela fővárosában látták az imádkozó gyermekeket, akkor eszükbe jutott Pio atyának az egyik mondata, ami így hangzik: Ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor megváltozik a világ. Mi most nem vagyunk itt, a Barátok templomában egymillióan, de több százan igen. Kérem a Boldogságos Szűzanyát, hogy oltalmazza iskolánkat, városunkat és minden jó szándékú embert” – fogalmazott a tisztelendő. Hozzátette: arra is kérik most Máriát, hogy járjon közbe a Mennyei Atyánál a háborúban szenvedő gyermekekért, azokért, akik menekülnek, és nem tudnak iskolába járni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában