Program

2023.09.07. 17:13

Meghosszabbították a helyi roncsautó-programot

Mivel a váradiak nem tolonganak leadni régi autójukat, ezért a Környezetvédelmi Alapkezelő (AFM) egy hónappal meghosszabbította a helyi roncsautó programba történő jelentkezés időszakát, az új autóbeadási határidő szeptember 29.

Fotó: Koszticsák Szilárd

ERDON-összeállítás

A régi autók tulajdonosai 3.000 lejt kapnak, ha törlik a forgalomból a járművüket, de az AFM honlapja szerint a nagyváradiak nem igazán éltek ezzel a lehetőséggel. A városnak kiutalt 12 millió lejből még több mint 10 millió lej megmaradt. A nagyváradi polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy a régi autójukat leadni szándékozók még jelentkezhetnek erre a programra, ugyanis szeptember 29-én 23.59 óráig meghosszabbították a jelentkezési határidőt. A hivatal emlékeztet arra, hogy a kocsitulajdonos a kapott pénzt tetszése szerint költheti el, nem kell új autót vásárolnia belőle. Az idei program szabályzata értelmében minden kérelmező 3.000 lejt kap a regisztrált és később leadott autóért.
A Környezetvédelmi Alapkezelő július 31-én indította be a helyi roncsautó programot, melynek keretében Nagyvárad számára 12 millió lejt hagyott jóvá 5000 autó forgalomból való törlésére. Szerda este az AFM portál adatai szerint Nagyvárad önkormányzata számára még 10.881.600 lej állt rendelkezésre, ami 4534 használt autó törlésére elegendő, vagyis kevesebb mint 500 regisztráció történt. Jelentkezni az AFM honlapján lehet a Programe de finanțare/Finanszírozási programok menüpont alatt, az igazoló dokumentumokat pedig később a nagyváradi városházán kell leadni. „A regisztráltak listáját továbbítják minden polgármesteri hivatalhoz, miután az említett platformon véget értek a regisztrációk. Ezt követően a polgárok bemutatják a jogosultságot igazoló dokumentumokat a helyi önkormányzatnál, mellyel finanszírozási szerződést kötnek, majd az autót átadják egy autóátvételi központnak, és kivonják a forgalomból” – olvasható a nagyváradi városháza honlapján közzétett tájékoztatóban. A programba való regisztrációról és a jogosultsági feltételekről további részletek a Környezetvédelmi Alapkezelő honlapján olvashatók.    


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában