Környezetünkért

2023.07.09. 14:18

Ellenőrizték a vízfolyások tisztaságát

Forrás: Bihar megyei Prefektúra

Ciucur Losonczi Antonius

Dumitru Țiplea prefektus koordinálásával, aki a testület elnöki tisztségét is betölti, a megyei vészhelyzeti bizottság (CJSU) több akció keretében ellenőrizte a vízfolyások tisztaságát, valamint azt is, hogy mennyire vannak karbantartva a sáncok és a vizesárkok a Bihar megyei településeken.

Forrás: Bihar megyei Prefektúra

A június 6–29. közt zajlott kampányban részt vettek a prefektúra, a vízgazdálkodási hivatal, a környezetvédelmi őrség, az erdészeti felügyelőség, a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség és a természetvédelmi területek ügynökségének a képviselői. Hetvennyolc vízfolyást ellenőriztek 30 településen több szempontból, és 28 polgármesteri hivatalt szólítottak fel a szabályellenességek megszüntetésére, illetve két bírságot is kiszabtak. Dumitru Țiplea prefektus örömét fejezte ki, hogy évről évről egyre tisztábbak a vízfolyások, szerinte ez a menetrendszerűen megejtett ellenőrzéseknek is az eredménye. Ezáltal pedig Bihar megye jó példát mutat Románia más térségei számára, hangsúlyozta a kormány területi megbízottja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában